Tuesday, March 14, 2006

Fordele og bagdele

Den aktuelle ballade om Mohammed tegningerne, er generelt en bagdel for Danmarks omdømme, men ud fra et intelektuelt synspunkt har det været en fordel, idet der for første gang i lang tid har været en seriøs debat om et så vigtigt emne som ytringsfrihed.

Jeg må som selvudnævnt intelektuel glædes over mange af de fornuftige indlæg det trods alt har været fra begge sider af sagen. De der har været kritiske over for regeringen fylder ganske vist meget lidt i medierne, men de er dog kommet til orde på weblogs, internetaviser mv. Dette vækker en vis forhåbning for danskerne i mit ellers så opgivende sind.

Der findes altså stadig begavede og engagerede mennesker, også på den danske højrefløj, som er i stand til at føre en nuanceret debat (Hatten af for Ellemann, Hedegaard m.fl.) . Naturligvis har unuancerede levebrødspolitikere som Anders Fogh, Jens Rohde, Nasser Khader og Claus Hjorth Frederiksen fyldt alt for meget i debatten, men der er altså håb forude, også for den intelektuelle del af højrefløjen, som må have følt sig hjemløse i de senere år, hvor Fogh konstant har appeleret til den dummeste fællesnævner.

Bagdelen (suk) kan måske blive til en fordel for Danmark.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home