Sunday, March 26, 2006

Alle venter den danske inkvisition!

Efter at TV2 en sen aftenstund bragte den franske dokumentar om de eksteme muslimske miljøer i Danmark, har danske medier og politikere søgt at overgå hinanden i fordømmelse af imamernes synspunkter. Fred være med det. Det ligger afgjort inden for ytringsfrihedens rammer! Sandheden led selvfølgelig allerede skibbrud ved fabrikationen af den første oversættelse (var det jyllandsposten der var på spil igen, eller var det bare endnu en misforståelse á lá Jens Rohde ?), og saglighed har der heller ikke været meget af efterfølgende. De forskellige oversættelser (og konsekvenserne af dem) gennemgås fornuftigt af Rune Engelbreth på hans blog. d 23. marts.

Det er i sig selv skræmmende at der opstår en sådan lynch-stemning, men det er faktisk værre, at man også jagter dem som ikke deltager aktivt i jagten på imamerne. Bl.a. er dagbladet Information blevet hårdt kritiseret for ikke at deltage i inkvisitionens arbejde. Jeg har på Informations hjemmeside allerede i en debat givet udtryk for min holdning til dette, og skal derfor nøjes med at linke til det. Essensen af kritikernes ytringer er: Hvis i ikke er med os er i imod os! Statsministeren kunne ikke have sagt det flottere, men jeg står tilbage med en underlig smag i munden, for det hele startede jo med at vi skulle have absolut og ubegrænset yttringsfrihed. Heri ligger vel også friheden til at tie?

Jamen.....jamen....det hænger jo slet ikke sammen, med mindre man mener at ytringsfriheden skal være begrænset til dem der er enige med det herskende flertal. Jeg må derfor endnu engang appelere til at det herskende flertal i danmark selv retter sig efter de principper som man påtvinger andre!

Nogle har kritiseret de landsdækkende TV stationer for ikke at bringe udsendelsen i den bedste sendetid, men jeg må erklære mig uenig. Udsendelsens journalistiske niveau var for ringe. Århus ligger f.eks. i nordjylland, og Den Lille Havfrue ligger i Århus. Hvis de øvrige facts var af samme kvalitet, er udsendelsen jo desideret misvisende. Jeg forstår derfor godt at man ud fra en simpel kvalitetsvurdering har nedprioriteret udsendelsen. At TV2 valgte at bringe udsendelsen overhovedet er deres egen sag, men at de trods kontroversen om oversættelsen gentagne gange valgte at bringe "bombetrussel" klippet med den påviseligt forkerte oversættelse (arabisk-fransk-dansk), uden at omtale uenigheden om oversættelsen, er stærkt kritisabelt, men TV2 er vel bange for inkvisitionen.......

0 Comments:

Post a Comment

<< Home