Monday, March 27, 2006

En fransk model tak!

I går aftes på TV2 kritiserede Jens Rohde danske muslimer for at ”identificere” sig selv som muslimer ved at danne foreninger som Moderate Muslimer, Demokratiske Muslimer mv. Som overbevist sekularist er jeg principielt enig med Rohde, men jeg kan dog se nødvendigheden af den slags organisationer som modpol lige nu og her, hvor der er tendenser til at danskerne sidestiller islam med totalitarisme.

I frankrig er man som bekendt gået et skridt videre end selv Jens Rohde har foreslået i Danmark. Jeg hælder mere og mere til ”en fransk model”, hvor man ved lov begrænser religionen i det offentlige rum. Det er den eneste måde hvorpå vi realistisk set kan sikre religionsfriheden i landet. Den meget følelsesladede offentlige debat fører aktuelt til hadefuld personforfølgelse og dæmonisering af hele befolkningsgrupper.

Den franske model indebærer selvfølgelig en kraftig indskrænkelse af ytringsfriheden, idet man ikke længere må vise synlige religiøse symboler (kors, tørklæder mv.) i det offentlige rum, men omvendt beskytter ”den franske model” også de religiøse mindretal mod krænkende kampagner á lá Jyllandspostens tegninger, idet offentlig afbildning af andres religiøse symboler også vil blive ulovligt.

Til slut lige en advarsel til Jens Rohde, som i gårsdagens debat igen talte over sig. Denne gang beskyldte Rohde udokumenteret Imam Abdul Petersen for at ønske at Sharia lovgivningen indført i Danmark (DET VAR IKKE DET HAN SAGDE JENS!!), og for tidligere ikke at have taget afstand til stening. Begge beskyldninger blev afvist af Abdul Petersen, og Rohde gjorde efterfølgende intet forsøg på at dokumentere sine påstande. Pas på Jens, for vi risikerer, at den eneste der modtager en dom som følge af hele den oppiskede situation, med ekstremister på begge fløje, er en velmenende ung venstremand der i diskussionens hede kommer til at fremsætte injurierende anklager.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home