Sunday, July 08, 2007

Lie Earth

Som en gammel rock freak havde jeg i går og i nat glædet mig til at se min ungdoms helte Genesis, The Police og Roger Waters. Desværre var det kun Genesis som blev en del af det forskudte sammenklippede kommercielle signal som DR2 bragte.

Trods at de ekstremt selvhøjtidelige studieværter hele dagen prøvede at fastholde os i løgnen om at det var direkte og "live" var der vel ingen der trode på det ret længe. Enkelte kunstnere blev bragt timer efter at der rent faktisk spillede.Alt var ekstremt styret og bygget op omkring reklamespots.

Den ekstreme grad af kommerciallisering gør at "eventen" mister den smule autensitet den kunne have haft. Tilbage står indtrykket af et reklamefinancieret mangehovedet uhyre uden nogen form for berettigelse som politisk eller kulturel bnegivenhed. Det handlede om at promovere misikerne og Al Gore og i øvrigt skulle MSN og de andre multinationale jo lige score kassen på at fylde 50 % reklamer ind i "world feed" signalet.

Man klippede omhyggeligt alle musikernes egne introduktioner af musikken ud. På den måde var man jo også sikker på at ingen sdagde noget forkert. Som tilhænger af ytringsfrihed er jeg selvsagt mod denne kontrol af information.

Når alt det sure er sagt, så var der forøvrigt mange fede enkeltkkoncerter. Foofighters, Snowpatrol m.fl. viste at det trods alt stadig handler om et eller andet med 2 og 4....

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home