Friday, March 23, 2007

Brian Mikkelsen reder min uge!

Utroligt så længe jeg synes det kan blive ved med at være sjovt at skrive håbløst partiske indlæg om ytringsfrihed. Netop som emnet begynder at kede mig, får det en ny og spændende drejning. Denne gang er det multikomikeren Brian Mikkelsen, som redder min uge, dvs. det er Kristian Nissen, tidligere DR, som redder min uge, ved at offentliggøre Brian Mikkelsens forrygende mail om DR's påståede regeringsfjentlige linie under golfkrigen. Mailen er bragt i fuld udstrækning mange andre steder, og den taler for sig selv, så jeg vil ikke gøre andet ved den end at konstatere at den er dybt belastende for regeringen i alnmindelighed og for Brian Mikkelsen i særdeleshed.

Hvis man kigger tilbage forstår man egentlig godt Brians forargelse. DR med Ole Sippel i spidsen skildte sig vældigt ud fra de øvrige danske medier i deres dækning af golfkrigen. F.eks. blev DR hårdnakket ved med at bore i historien om de manglende masseødelæggelsesvåben længe efter at TV2 og de borgerlige aviser havde "skrevet sandheden om" til at vi var i Irak pga en FN resulotion og for at befri irakerne fra Saddam. Møjirriterende set fra Brians side..

Det hele må irritere Brian Mikkelsen ekstra meget nu, hvor det efterfølgende ved en uafhængig undersøgelse er dokumenteret at netop DR's dækning var den mest saglige og upartiske. Ligeledes er det efterfølgende dokumenteret at de regerings loyale medier (TV2 og den skrevne presse pånær Information), tog fejl i deres overnationalistiske og svagt kridsliderlige linie! SURT FOR BRIAN. Godt mailen blev offentliggjort. Det gør ham bare endnu sjovere!

Den helt store taber er selvsagt verdens største statsman Anders Fogh. Tænk at prøve på at slå sig op som yttringsfrihedens forkæmper samtidig med at det igen og igen afsløres at ens ministre forsøger at begrænse ytringsfriheden og kontrolere informationsstrømmene i samfundet. Den kamp er Fogh dømt til at tabe på forhånd.

Fogh har bagefter forsøgt at bagatellisere mailen, og i vanlig stil retter han et personligt angreb ("kun bragt som markedsføring af bog") med Kristian Nissen i stedet for at komme med saglige argumenter. Fogh's eneste kritik er faktisk at Brian M har refereret fra et ministermøde i mailen. Hvilken sans for roportionsforvrængning. Desuden har Fogh et anfald af amnesia som ikke er sedt værre siden Ollie North's vidneudsagn i Iran-Contra skandalen. Fogh husker intet om mailen, samtalerne blandt ministrene op til mailen eller noget som helst andet. Manden er blank! Det kan vel ikke overraske nogen?

Labels: , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

?????????????????
??????????
????????

Ikke for at ødelægge din uge, men er der ikke et stykke fra Brians tåbelige mail til forbyde at eks. Muhammed tegninger ved lov, bøde og undskyldning.

Kunne se sammenhængen hvis man gennem en lov forbyder DR bestemte vinkler på Irak-krigen, udtedte bøder til DR, fængslede generaldirektøren(evt. krævede dødsstraf) og hvad man ellers i sin tid forlangte fra muslimsk side.

Brian har været dum, ligesom eks. socialdemokratiske ledere før ham, ikke at det retfærdiggør noget, men hvis man nu bor i et glashus....

8:15 AM  
Blogger Christian Olesen said...

Hvis du læser lidt tilbage i min blog vil du se at jeg er en del mere nuanceret end du lige antager. Jeg har hverken været tilhænger af bøde eller straf til JP. JP's problem var af ren moralsk karakter.

Jeg mener ikke at det havde været et problem for Fogh (rettidigt, han gjorde det jo senere på arabisk tv)) at tage afstand fra JP's tegninger. Det kunne have forhindret helen krisen.

it ærinde i forhold til den danske regering er at anholde den ekstreme dobbeltmoral, som har præget regeringens holdning til ytringsfrihed.

Det hed sig under krisen at regeringen/statsministeren ikke kunne kritisere pressen i DK. Efterfølgende er der i den grad hamret en pæl gennem det argument!

5:01 AM  

Post a Comment

<< Home