Thursday, October 19, 2006

Ulækker tankegang!

Jeg troede jeg var færdig med at kommentere på emnet, men vil alligevel nævne at Kenneth Kristensen (formand for DFU, herefter KK - ikke KKK, men det kunne have været sjovt) i morges i TV2's morgen tv udtalte at det ér helt legitimt at tegne Mohmammed, så langt så godt. Et prisværdigt synspunkt. Længe leve yttringsfriheden.

Begrundelsen var i følge KK bl.a. at udlændinge der kommer hertil, jo må tilpasse sig Danmark og ikke omvendt. Dette lyder umiddelbart tilforladeligt, men tænker man nærmere over den sammenhæng udtalelsen kommer i, så er det skræmmende, ja kæden hopper faktisk helt af.

Det ligger implicit i KK's udtalelse at en bestemt gruppe af "rigtigt danske" har særlige rettigheder. Bl.a. rettigheden til at håne, spotte og latterliggøre andre grupper. Det er i den sammenhæng som udtalelsen faldt givet, at det ikke er dansk statsborgerskab der er afgørende idet mange muslimer er danske statsborgere og det er også givet at man ikke som muslim kan være "rigtigt dansk" i KK's tankegang.

Yttringsfriheden er altså ikke absolut i KK's hjerne. De "rigtigt danske" har en særlig ret til at håne og spotte dem, som er mindre rigitigt danske!

Hvad definerer denne "førstefødselsret til danmark" som KK tydeligvis opererer med? Antal generationer i landet, relegion, kultur, etnisitet eller race? Jeg har i et tidligere indlæg argumenteret for at racen formodentlig er den væsentligste parameter for højrefløjens udlægning af begrebet "dansk", så det vil jeg ikke gå i dybden med her.

Det har på det seneste været moderne at benytte ordet "ulækker" om politiske modstandere. Jeg vil for en sjælden gang skyld droppe den gode tone og sige at KK har en ulækker tankegang. Manden er åbenlyst racist, og alt andet ville jo også være underligt for en formand i DFU.

Keep up the good work Kennth - Fortsæt med at afsløre dig selv og dit parti!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Billedet siger det hele.

8:26 AM  

Post a Comment

<< Home