Tuesday, October 31, 2006

Noget helt andet!

Nogle ting bliver ikke omtalt i den danske presse overhovedet. Understående er en af dem, og derfor skal den nævnes her. Dermed har det jo også lidt med yttringsfrihed at gøre.

Et mantra vender konstant tilbage og ridder samfundsdebatten som en mare. "Det skal kunne betale sig at arbejde". Alle er principielt enige i dette, men af og til misbruges "sloganet" i det ondes tjeneste.

Flæskebjerget Klaus Hjorth Frederikssen, som bestemt ikke selv savner noget, har et meget anstrengt forhold til at arbejdsløse kan få dagpenge eller kontanthjælp. Der er systematisk skåret på begge ydelser siden regeringen Schlüter kom til magten, også under Nyrup, men det er ikke nok for Klaus Lort, som igen og igen finder på nye forskruede beregningseksempler ("en enligt forsørgende lavtlønnet indvandrerkvinde med 5 små børn og 200 km på arbejde") for at demonstrere at det ikke altid kan betale sig at arbejde. Konklussionen er altid den samme. Dagpengene og kontanthjælpen skal sættes ned.

Det er nu netop blevet dokumenteret at kontanthjælpsloftet overhovedet ikke har virket efter den officielle hensigt. Ingen er kommet i arbejde. Nu efterrationaliserer regeringen på vanlig vis (ligesom med irak, 24 årsregel osv.) og ændrer forklaringen med tilbagevirkende kraft. Nu var formålet med kontanthjælpsloftet pludselig at sikre at det altid kan betale sig at arbejde. Klaus Lort afsang i den forbindelse "altid betale sig at arbejde salmen" adskillige gange i går på landsdækkende TV. På den måde undgår man selvfælgelig også at indgå i den debat om emnet, som man egentlig burde deltage i!

Hvor når er nok nok, Klaus Lort? I 1982 kunne en gennemsnits LO'er i mødese at få 77 % af sin løn i dagpenge, hvis han blev ledig. Nu er det tilsvarende tal 55%. Hvor langt skal vi ned? Man vil altid, hvis bare man regner lav løn, børn, km og biler nok ind i regnestykket nå frem til at det for nogen ikke kan betale sig at arbejde, sådan er det bare, men der er altså en smertegrænse for hvor langt vi kan komme ned, hvis ikke familier skal jages fra hus og hjem pga. midlertidig ledighed.

Der er i øvrigt mange andre gode eksempler på at det ikke kan betale sig at arbejde i Fogh's Danmark. De fleste danskere tjener i disse år stort på værdistigninger i fast ejendom. Disse indtægter er for rigtigt mange langt større end deres lønindtægt, og så er det til og med skattefrit. Et andet eksempel er Dyrmoses kvalmende aftrædelsesordning fra TDC. Hvor ulækkert kan det blive? Hvis Fogh, Lort og co. virkelig mener, at det skal kunne betale sig at arbejde, så skulle de hellere tage fat på beskatning af de arbejdsfrie indkomster. Dét er der der virkelig er noget at hente.

De fattige bliver fattigere, de rige rigere og de fede federe, bl.a. Klaus Lort!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home