Thursday, August 16, 2007

Den hemmelige krig om ytringsfrihed.

Regeringen's hårde kritik af den kontroversielle dokumentar film "Den hemmelige krig" medførte at Dansk Journalistforbund og Syddansk Universitet nedsatte en undersøgelsesgruppe, som skulle kulegrave om filmen indeholdt tilstrækkelig dokumentation for de fremsatte påstande.

Information indeholder i dag en gennemgang af resultatet af undersøgelsesgruppens arbejde. Konklussionen er at dokumentaionen stort set er i orden, og regeringens kritik af både filmen og DR for at bringe den må dermed opfattes som højst uberettiget. Pr. refleks afviser højrefløjen selvsagt undersøgelsesgruppens resultater, og undertegnede kunne derfor ikke lade være med at blande sig i debatten på Informations hjemmeside.

Undersøgelsesgruppen konkluderer i øvrigt noget som jeg mange gange har været inde på her på siden. Det lykkedes for regeringen at få debatten i pressen til at handle om et par tvivlsomme oplysninger i filmen og om Frank Aaen's mulige indblanding i projektet. Det kan endnu engang konstateres at den siddende regering og dens spindoktorer har så stor kontrol med den danske presse at der reelt ikke er ytringsfrihed i Danmark. Selv i en situation, hvor det på landsdækkende tv sandsynliggøres, at landets regering HAR udleveret fanger til tortur og i øvrigt HAR villedt folketinget endnu engang, lykkedes det for den danske regering at lægge låg på pressen og få historien til at handle om modpartens troværdighed. En sådan styring a medierne ser man vel ellers kun i Nordkorea!

Regeringen som i sin tid ytrede ønske om at DR undersøgte sin egen rolle i sagen, kan jo nu passende drage konsekvensen af resultatet af undersøgelsen, og begynde at undersøge hvem der har ansvaret for at folketinget blev villedt og hvem der har ansvaret for at vi udleverede fanger til amerikask tortur.

Labels: , ,

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Konklusionen er venners hvidvask af venner, start evt. på Uriasposten, http://www.uriasposten.net/?p=4812

7:04 AM  
Blogger Christian Olesen said...

Hej Jense

Beklager meget, men jeg tillægger de 5 navngivne erfarne og almindeligt respekterede journalisters gennemgang af dokumentation for DHK større sandhedsværdi end en tilfældig og for mig ukendt person som skriver på en stærkt højredrejet side.

I øvrigt er det slående at man i indlægget går efter manden (de 5 journalister) og ikke bolden (rapportens indhold). Dette svarer helt til at Fogh gik ikke Frank Aaen, da debatten om dokumentaren bølgede.

8:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Til Hamselv.
Du kan umuligt have læst undersøgelsesgruppens rapport.
Den er meget kritisk overfor DHK. Opfinder faktisk et ny filmgenre for ikke at stemple Gulddrengen, som uvederhæftig."Den journalistiske dokumentarfilm" Bland alt sammen og alt er tilladt. OK med det, men så kan den heller ikke tages alvorlig.
Noget i stil med "AFR" tilfører ikke noget nyt. Mest gab.

10:31 AM  
Blogger Christian Olesen said...

Hej anonyme.

Jeg har selvsagt læst den!

Hvis du læser mine indlæg (de 2 sidste her på siden) og bidrag i dagens debat på Information, vil du se at jeg faktisk er meget kritisk over for filmen.

Mit ærinde har hele vejen igennem været at anholde, at den regering som tidligere har markedsført sig som ytringsfrihedens vogter, nu i den grad har forsøgt at begrænse både Guldbransens og DR's ytringsfrihed.

12:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

behovet for at se:)

11:18 AM  

Post a Comment

<< Home