Tuesday, July 09, 2013

Snowden sagen

I anledning af at "pro-ytringsfrihedsfløjen" er totalt fraværende i debatten og worldclass whistleblower Edward Snowden, vil jeg lige skrive 5 linier.

Der er slående at den danske højrefløj, hvor folk som Pia K, Lars Løkke, Anders Fogh, Claus Hjort og Per Stig tidligere stod i kø for at udtale sig om at ytringsfrihed ikke kan gradbøjes, slet ikke har bakket op om Snowdens ret/pligt til at dele oplysningerne om USA's regerings overvågning af virksomheder og borgere.
 
Endnu engang må man konstatere at dobbeltmoralen på den danske højrefløj næppe kunne blive større :-)

Jah men, det er noget andet når det drejer sig om nationens og borgernes sikkerhed, forsøger man sig forsigtigt fra de højrefløjspolitikere (langt nede i rækkerne) som vover at udtale sig om denne sag.

Sagen er på mange måder parallel til Grevil sagen og "lækagesagen", hvor højrefløjen, når det kommer til stykket også - må man konstatere - trods alt finder at der må være grænser for det der ytringsfrihedspjat.

Parallellerne til Wikileaks sagen er iøjnefaldende. De som vover at afsløre magthavernes magtmisbrug forfølges uden nåde.

Jeg håber at der findes en god løsning for Snowden. Manden er en frihedskæmper og vi burde som nation bakke ham op på alle tænkelige måder.



Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home